Wat te doen in quarantaine?

door Jarrin

23/03/2020

We zitten momenteel allemaal in hetzelfde schuitje, we moeten thuisblijven door het COVID-19 virus wat over de hele wereld rondgaat. Velen moeten natuurlijk ook nog werken voor hun job of werken voor school. Maar velen zullen zich waarschijnlijk ook vervelen. En voor die mensen heb ik een lijstje samengesteld met dingen die je kunt doen in 'quarantaine', ik weet het we zitten niet echt in quarantaine maar voor het gemak noem ik het zo.

01


LEZEN

Lees iets nieuws

Waarschijnlijk heb je het al vaak gehoord, maar het is daadwerkelijk de beste manier om je tijd te spenderen als je niets anders kunt doen. Iedereen heeft ongetwijfeld een stapel boeken liggen waarvan je al maanden of misschien zelfs jaren zegt dat je ze wilt lezen. Wel, dit is het moment, pak een boek zet je in de zetel, of op je terras en begin er in.

Dat is wat ik ook heb gedaan tijdens de al verstreken dagen in 'quarantaine'. Met Kerst kreeg ik het boek 'De meeste mensen deugen' geschreven door Rutger Bregman, ik ben er toen in begonnen maar door school kreeg ik de kans niet om er in verder te lezen. Maar nu kan ik elke dag enkele stukken lezen in dit boek wat ook zeker een aanrader is.

Leer iets nieuws

Naast lezen kun je natuurlijk ook iets nieuws leren, dat is maar één letter verschil. En iets nieuws leren kan over heel veel zaken gaan, van een nieuwe taal leren tot leren om te breien. Je hebt tijd dus begin er gewoon aan, het maakt niet uit of het lukt of niet, je hebt het in ieder geval geprobeerd.

Ikzelf heb eindelijk geleerd om een 'Rubik's Cube' op te lossen. Nuja, het is niet echt iets wat ik volledig heb geleerd nu tijdens deze periode ik was al langer bezig met het proberen te leren van het algoritme maar ik heb het nu daadwerkelijk van buiten geleerd en ik kan het nu dus eindelijk.

02


LEREN

03


CREATIEF

Doe iets creatiefs

Wees creatief in deze periode; heb je net geleerd om te breien? Verzin een breiproject en begin eraan. Wil je al lang eens proberen om een kortfilm te maken, doe het, je hebt er tijd voor. Of schrijf eens iets, wie weet ben je wel een heel goede schrijver. Wees creatief, knutsel, maak, enzovoort.

Zoals je misschien weet maak ik ook YouTube-videos en nu in deze periode heb ik tijd om er zeer veel te maken en dat ben ik dan ook aan het doen. Dat zijn mijn creatieve projectjes, ik ben ook nog van plan om een video te maken over deze 'quarantaine'. Daarnaast is heel de rebranding van mijn blog ook een creatief projectje geweest waar ik me mee heb bezig gehouden.

Kijk iets nieuws

Is er een film of een serie waar je al lang van denkt dat je hem wilt zien? Kijk hem. Er is nu veel tijd om series te 'bingewatchen', ik raad wel aan om dit voldoende af te wisselen met andere activiteiten want alleen maar voor een scherm zitten voor zo lang is natuurlijk ook geen goed idee.

Tot nu toe heb ik zelf nog niet echt naar iets nieuws gekeken. Ik ben voor een tweede keer naar 'How I Met Your Mother' aan het kijken en ben alle 'Pirates of the Caribbean' opnieuw aan het bekijken. Er is wel net een nieuwe serie op Netflix genaamd 'The Lettre For The King' naar het gelijknamige Nederlandse boek die ik graag wil gaan zien.

04


FILMS & SERIES

05


HELP

Help elkaar

Ken je iemand voor wie het op dit moment een moeilijke periode is, help die persoon dan. Help hem of haar maar zorg er ook voor dat je je goed houd aan alle maatregelen die genomen zijn, houd afstand. Ken je iemand die eenzaam is? Ook hen kun je helpen, bel met hen, videochat met hen, dat kan voor die mensen al zeer fijn zijn.

En mensen dat was het dan, dit zijn mijn 5 tips om deze periode door te komen zonder je te vervelen. Je kunt natuurlijk ook even mijn YouTube-kanaal bekijken en al mijn video's bingewatchen.

Geschreven door JARRIN

Jarrin, een jonge gedreven gast met een ecologisch hart. Hij heeft vaak een duidelijke mening en uit die ook graag met goede argumenten.