Ja, ik ben lid van een jongerenpartij.

Ja, ik ben lid van een jongerenpartij.

Hoewel de meeste jongeren van mijn leeftijd zich niet bezig houden met de politiek en de huidige maatschappij, ben ik als leerling humane wetenschappen daar juist wel heel erg in geïnteresseerd. En ik ben dan ook lid van een jongerenpartij in België.

Ik ben, zoals ik eerder al zei, heel erg geïnteresseerd in de politiek. Die interesse is vooral groter geworden door de vorige verkiezingen van 14 oktober. Naar aanloop van die verkiezingen mochten wij, als humane wetenschappers in het 5de, mee met het 6de die naar een infovoorstelling gingen over de verkiezingen. En daar maakte ik kennis met een jongerenpartij waar ik mij later dan ook zou bij aansluiten.

De voorstelling bestond uit een soort van lezing van een politicoloog met vervolgens een kennismaking met twee (jongeren)partijen. Ik was zeer blij met de twee partijen waar het groepje waar ik in zat mee mochten kennismaken, het waren namelijk de twee, op dat moment in Antwerpen, partijen die eigenlijk tegen elkaar campagne voerden; (Jong) Groen en de N-VA.

En zeker voor mij werd toen het contrast nog duidelijker; de ruimte waarin er twee jongeren van Jong Groen zaten, was aangekleed met een vlag van Jong Groen, posters opgeplakt en posters die we konden meepakken als we dat wilden. Het waren twee toffe gasten die duidelijk de standpunten van Groen uitlegden in Antwerpen. Vervolgens gingen we kennismaken met de andere partij, bij het binnenkomen van de ruimte waar één jonge vrouw zat, kon nog niemand raden welke partij het was want er was naast de vrouw niets of niemand anders aanwezig dat dat zou aangeven. Pas toen de vrouw zei dat ze van de N-VA was wisten we met welke partij we te maken hadden. Dat was voor mij al een duidelijk verschil.

Ik moet wel zeggen dat ik mijn politieke voorkeur wellicht heb meegekregen van mijn ouders. Maar ik ben wel kritisch en denk dat ik wel echt zelf heb gekozen.

Ik probeerde voor deze verkiezingen zeker op sociale media kleurloos te blijven maar door de aankomende verkiezingen toen heb ik mijn ‘kleur’ toen toch bekend gemaakt. En ik heb mezelf wel voorgenomen dat ik dan moet openstaan voor de gevolgen, namelijk de haat, toen opdat moment kreeg ik niet veel haat maar die haat kwam wel begin dit jaar nadat ik een foto van mezelf en een bepaalde politicus postte op sociale media. Ik zal dan nu eindelijk in dit stuk ook mijn kleur bekennen, ik ben lid van de jongerenpartij Jong Groen en de politicus waarmee ik op de foto ging was de fractieleider van Groen in het parlement; Kristof Calvo.

Ik heb mij dan ook een tijdje geleden daadwerkelijk lid gemaakt van Jong Groen en ik sta achter die beslissing van mezelf. Nog een grappig feite hiernaast; toen ik een keertje in het station van Antwerpen was om de trein te nemen maar Brussel op een donderdag om te gaan ‘spijbelen voor het klimaat’, stonden daar toen enkele mensen van RedFox, de jongerenbeweging van de PVDA, maar dat wist ik op dat moment nog niet. Ze vroegen mij toen of ik een petitie wou tekenen voor gratis openbaar vervoer en ofdat ik lid wou worden. Pas enkele seconden nadat ik had getekend zag ik de badge van één van die jongeren van RedFox, een badge met het logo van de PVDA, en ik krijg tot op de dag van vandaag soms nog telefoontjes van RedFox terwijl ik eigenlijk lid ben van Jong Groen.

In ieder geval, nu even terug naar de kwestie. Ik ben nog nieuw in dit opiniestukken schrijven gedoe dus ik dwaal soms een beetje af. Het is soms wel moeilijk om iemand te zijn die geïnteresseerd is in de politiek en dan zich links situeert als je enkele vrienden hebben die niks van de politiek snappen maar gewoonweg door ‘indoctrinatie’ van de ouders rechts zijn. Ik heb daar op zich geen probleem mee, iedereen mag zijn eigen mening hebben, maar die mening moet dan wel onderbouwd zijn en niet, zoals in vele gevallen bij mensen die eigenlijk weinig van de politiek snappen, dogmatisch zijn want zo werkt een mening niet.

De reden dat ik dit stuk wou schrijven is omdat ik enkele dagen geleden in de post, mijn eerste post van Jong Groen ontving en ik was daar heel blij mee. Omdat ik trots ben dat ik een Groene ben. Bedankt voor het lezen van dit veel te lange stuk dat simpelweg gaat over het feit dat ik lid ben van Jong Groen, zoals ik al zei ik ben nieuw in het schrijven van opiniestukken en ik zal proberen er beter in te worden.

Jarrin

 

Reacties: 1

  1. Wannes schreef:

    jarrin for president 2020

Je reactie toevoegen