Waren de Oscars dit jaar een flater?

Waren de Oscars dit jaar een flater?

Vele critici noemden de Oscars van afgelopen nacht, de 91ste editie, een zeer brave en simpele uitreiking en vonden dat er weinig speciale winnaars waren dit jaar. Ik denk daar toch enigszins anders over.

Het feit dat er dit jaar niet echt één grote winnaar was is natuurlijk een feit, deze ochtend hoorde ik Jan Verheyen op de radio zeggen dat ze de prijzen als het waren hadden ‘verdeeld’ over de genomineerden. Daar is op zich niks mis mee aangezien de meeste films het echt wel verdiende om een prijs binnen te halen.

Ik was zelf redelijk blij met de winnaar van de belangrijkste prijs van de avond. Ik heb het dan natuurlijk over de prijs voor ‘Best Picture’ die werd gewonnen door ‘Green Book’. Van de genomineerden in die categorie heb ik er 4 van de 8 gezien; Green Book, Black Panther BlacKkKlansman en Bohemian Rhapsody. Van deze 4 vond ik dat Black Panther hem zeker en vast niet mocht winnen aangezien ik het helemaal niet zo een goede film vond als vele anderen vonden. Ik had hem het liefst naar BlacKkKlansman zien gaan want die film was naar mijn mening de beste film uit 2018 maar ik vond de uiteindelijke winnaar ‘Green Book’ zeker en vast ook een geweldige film.

De prijs voor beste acteur ging naar Rami Malek uit ‘Bohemian Rhapsody’, zeker en vast ook een terechte winnaar. De manier waarop, door Rami Malek, Freddie Murcury tot leven komt op het witte doek was fantastisch en dus zeker een vast een terechte winnaar.

Mijn favoriete film ‘BlacKkKlansman’ is daarentegen wel niet met lege handen naar huis gegaan. Spike Lee kon zeer verdiend weggaan met de prijs voor ‘Best Adapted Screenplay’.

Ik geef toe dat het niet de indrukwekkendste Academy Awards waren, maar ik vond dat de winnaars zeer terecht hun prijzen in ontvangst mochten nemen. En dus is dit toch een uitreiking om niet te vergeten door de fantastische films die in de prijzen vielen.

Jarrin

 

Geen reacties

Je reactie toevoegen